Medewerkers ontdekken hun interne saboteur

belemmerende gedachtenEen afdeling met ongeveer 15 medewerkers maakt iedere keer plannen die vervolgens na twee weken doodbloeden. De intenties zijn er, maar de uitvoering lukt niet. Het is een algemeen verschijnsel dat voornemens, intenties en plannen niet volgehouden worden. Denk maar eens aan de goede voornemens die op 1 januari worden gemaakt en vervolgens op 15 januari weg zijn. Het menselijk vlees is zwak.
Als je het psychologisch bekijkt worden de plannen, voornemens en intenties gemaakt door het super-ego, dat is de stem van het geweten die ieder mens in zicht heeft. Onmiddellijk dient zich een andere stem aan in de mens. Deze stem heeft veel kracht, het is de saboteur, die zegt: ik heb het al zo druk, de plannen werken toch niet, we hebben het al zo vaak geprobeerd etc. Het zijn vaak praktische bezwaren. De uitdaging is om een tegenkracht in je jezelf te ontwikkelen. Een stem die de strijd met de saboteur aangaat.

Wij hielpen de 15 medewerkers om de saboteur uit te schakelen en de gemaakte plannen goed door te voeren. Als je de uitdaging aan wilt gaan om de stap te zetten van plannen in de la naar uitvoering neem contact met me op en we gaan de strijd aan.