Disc training

Een DISC training bij Carole Beelen

Van harte welkom op de website van Carole Beelen, de levendige coach die u ondersteunt in het verandertraject van uw organisatie. Zij hanteert de Moreno-methode, waarin de nadruk niet ligt op het praten over toekomstvragen maar deze collectief worden uitgebeeld en uitgespeeld. Zodoende komt men namelijk tot veel diepere en rijkere inzichten en wordt direct naar de kern van het probleem gegaan, waar vervolgens de angel uitgehaald kan worden.

Dieper inzicht in elkaar volgens de principes van DISC

Een van de te volgen coachingstrajecten is bijvoorbeeld de DISC training, een die uitgaat van het gedrags- en communicatiemodel bestaande uit vier kleuren bij de vier letters van de DISC. Rood, van de letter D, staat voor dynamiek, daadkracht en de doener. Geel, van de letter I, staat voor innovatief, inspirerend en interactie. Groen, van de letter S, staat voor sympathiek, sociaal en stabiel en blauw, van de letter C, staat voor consequent, correct en controle.

Het uitgangspunt is elkaar als kleurtypes te leren begrijpen en in te zien dat personen verschillen – en op deze wijze de interactie en samenwerking tussen zeer verschillende mensen te stimuleren. Ideaal dus om met een team samen te ontdekken waar de verschillen en overeenkomsten liggen, zeker als een team hierin onderlinge problemen ondervindt. Ook als een organisatie een verandertraject ondergaat, kan de DISC methode worden ingezet om ieders intrinsieke en extrinsieke motivatie te vinden en te voeden.

Een DISC training is daarmee uitermate geschikt als actief onderdeel van bijvoorbeeld een heisessie. Heeft u interesse in de mogelijkheden voor uw eigen organisatie, neem dan vrijblijvend contact op met Carole Beelen.